بورس از جمله مهمترین بازارهای مالی بهشمار میآید که مدیریت سرمایه و حفظ داراییها در آن اهمیت بالایی دارد. استفاده از روشهای معاملاتی موثر بهترین راهکار برای حفظ سرمایه و افزایش آن است. استراتژی معاملاتی مجموعهای از ضوابط است که با تعریف معیارهایی دقیق، تکنیکهای کاربردی برای یک معاملهگر را مشخص میکند.
روشهای معاملاتی با ساده کردن فرایند تجزیهوتحلیل اطلاعات در مورد فعالیتهای بازار بورس، شامل تعداد زیادی از تکنیکها و متدهای معاملاتی میشوند که برای تجزیهوتحلیل الگوهای نمودار، الگوهای قیمتی، شاخصهای فنی یا تحلیلهای فاندامنتال به کار میروند. به همین دلیل انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی بورس برای سهامداران یک اصل مهم است.
رایجترین انواع استراتژیهای معاملاتی در بورس
انواع مختلفی از استراتژیهای معاملاتی برای معامله در بازار بورس وجود دارند. درحالیکه تعدد روشهای معاملهگری میتواند کمی گیجکننده باشد؛ اما این موضوع امکان مدیریت سرمایه بهتر و انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی را بر اساس ویژگیهای روانشناسی ترید معاملهگران در اختیار آنها قرار میدهد.
همچنین متناسب با میزان سرمایه اولیه سهامداران، انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی بورس به کسب سود مداوم و جلوگیری از هدر دادن سرمایه کمک میکند. بر همین اساس در ادامه به متداولترین استراتژیهای معاملاتی در بازار سرمایه میپردازیم.
روش معاملات روزانه (Day Trading)؛ استراتژی مناسب برای معاملهگران حرفهای
معاملات روزانه سبکی است که در آن معاملهگران چندین سهام را در یک روز معاملاتی خریدوفروش میکنند. در واقع به ندرت پیش میآید که معاملهگران فعال روزانه پوزیشن معاملاتی خود را در یک روز کامل باز نگه دارند. رایجترین تایم فریمهای مورد استفاده در استراتژیهای معاملاتی روزانه، نمودارهای چهار ساعته، یک ساعته، سی دقیقهای و پانزده دقیقهای هستند.
بسیاری از معاملهگران مبتدی گرایش بیشتری به سمت معاملات روزانه دارند؛ زیرا آنها با سودآوری بیشتر در چندین معامله در روز فریب بازار بورس را میخورند. نکته مهم در زمان انتخاب این استراتژی معاملاتی، ضرورت تسلط بر روی آن است. به عبارت بهتر اتخاذ تصمیمات مالی پرخطر در مدتزمان بسیار کوتاهی برای بیشتر افراد توصیه نمیشود؛ مگر اینکه آموزشهای اصولی را پشت سر گذاشته باشند.
برای انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی بورس بهصورت روزانه به عوامل زیر دقت کنید:
- نوع سهام
- نوع تایم فریم
- نوع ابزارهای معاملاتی مورد استفاده
- تعیین دقیق میزان ریسک
معاملاتی نوسانی (Swing Trading)
وقتی روند شکسته میشود بسیاری از معاملهگران، استراتژی خود را بر مبنای معاملات نوسانی قرار میدهند. این استراتژی روشی است که معاملهگران سهام خریداری شده را چند روز و یا حتی یک هفته نگهداری میکنند تا در بهترین زمان به فروش برسانند. این معاملهگران که بهعنوان معاملهگران دوستدار روند نیز شناخته میشوند، در بیشتر مواقع از تایم فریمهای روزانه برای تحلیل بازار استفاده میکنند.
بهترین استراتژی معاملاتی بورس برای معاملهگران نوسانی استفاده همزمان از تحلیلهای فاندامنتال و تاکتیکال است. بهکارگیری همزمان هر دو نوع ابزار تحلیلی جزئیات بیشتری از چگونگی ورود و خروج به معاملات را در اختیار آنها قرار میدهد.
روش معاملات موقعیت (Position Trading)
معاملات موقعیتی سبکی است که در آن معاملهگران سهام را به منظور نگهداری چند هفته چندین ماه خرید و فروش میکنند. یک معاملهگر موقعیت ترکیبی از نمودارهای روزانه، هفتگی و ماهانه را در کنار برخی از انواع تحلیلهای فاندامنتال در تصمیمگیری معاملاتی خود استفاده میکند. این نوع معاملهگران بورس، سرمایهگذاران فعالی هستند؛ زیرا نگرانی کمتری برای نوسانات کوتاهمدت بازار دارند و هدف اصلی آنها حفظ معاملات برای مدتی طولانی است.
معاملات موقعیتی زمانی میتوانند بهترین استراتژی معاملاتی بورس باشند که تمرکز اصلی بر روی بیشتر بودن نسبت ریسک به ریوارد (R/R) منحرف نشود. معمولا ازآنجاییکه معاملهگران موقعیتی پوزیشنهای خود را برای معاملات تا چندین هفته نگه میدارند؛ بعد از تثبیت روندهای خود وارد معامله جدیدی نمیشوند. همچنین در زمان شکست روندها نیز از معاملات خارج میشوند.
معاملات اسکالپینگ (Scalping)؛ سود بالا در زمان کم
منظور از استراتژی اسکالپ سود بردن از حرکات کوچک قیمت در یک سهام است. معاملهگران اسکالپ معمولا یک موقعیت معاملاتی را برای مدتزمان بسیار کوتاهی از چند ثانیه تا چند دقیقه نگه میدارند و پس از کسب سود مورد نظر پوزیشن را میبندند. در واقع هدف اصلی آنها کسب سود از نوسانات کوچک قیمت است. معاملات اسکالپ برای افرادی که سرمایه کمی دارند و به دنبال استرسهای ناشی از روندهای صعودی و نزولی بازار نیستند، بهترین استراتژی معاملاتی بورس بهشمار میرود.
معاملهگرانی که از رویکرد اسکالپ استفاده میکنند باید کارمزد معاملات و اسپردهای خرید را در نظر بگیرند. به دلیل تعدد معاملات اسکالپ، در صورت عدم مدیریت کارآمد این هزینههای میتوانند قابل توجه باشند. همچنین برای انتخاب این نوع استراتژی معاملاتی باید تمرکز، نظم، انضباط و تصمیمگیری سریع داشت تا بتوان به سرعت به معاملات وارد شد و با کسب سود مناسب به هدف خود رسید.
مهمترین مزایای روش اسکالپ در بازار سرمایه عبارتاند از:
- بهرهمندی از سودهای سریع و زیاد
- استفاده از فرصتهای معاملاتی متعدد
- کاهش قرار گرفتن در معرض واکنشهای ناگهانی بازار
- ایجاد عادات قوی برای معاملهگران به دلیل نیاز به نظم و تمرکز بالا
دیگر استراتژیهای کاربردی در معاملات بورس
برای انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی بورس انتخابهای بسیاری پیش روی معاملهگران قرار دارند؛ اما برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید آموزشهای لازم در این زمینه مورد توجه قرار بگیرند. بااینحال در کنار استراتژیهای اصلی میتوان از برخی روشها و ابزارهای معاملاتی دیگر در بازار بورس برای کسب سود مداوم و حفظ سرمایهها در روندهای نزولی استفاده کرد.
این استراتژیها عبارتاند از:
- بهکارگیری اندیکاتورها برای تایید گرفتن ورود
- استفاده از الگوهای ادامهدهنده
- استراتژی بریک خط تریگر
- استفاده از الگوهای برگشتی
- تحلیل فاندامنتال
- تابلوخوانی
با خدمات پارس ژورنال ضمانت اجرایی استراتژیهای معاملاتی را بالا ببرید
پارس ژورنال بهعنوان بزرگترین پلتفرم تحت وب ثبت اطلاعات معاملات به شما برای ارزیابی بهتر معاملات و انتخاب بهترین استراتژی معاملات بورس کمک میکند. مجموعه ما با در اختیار داشتن انواع ابزارهای تحلیلی، امکان بررسی استراتژیهای مختلف را برای شما به وجود میآورد. همچنین شما میتوانید با استفاده از امکان ارائه خدمات منتورینگ در پارس ژورنال، از مزایای کسب درآمد نیز بهرهمند شوید. اگر به دنبال راهکاری مطمئن برای ثبت دادههای اطلاعات معاملات خود هستید، میتوانید با مراجعه به بخش “تعرفهها” در سایت ما همین امروز از خدمات آنلاین پارس آنلاین استفاده کنید.
سوالات متداول
بهترین استراتژیهای معاملاتی بورس چه متدهایی هستند؟
معاملات روزانه، نوسانی، اسکالپینگ و موقعیتی از جمله مهمترین روشها هستند.
بهترین استراتژی معاملاتی بورس را چطور انتخاب کنیم؟
در این زمینه باید به ویژگیهای شخصیتی، بازده مالی بیشتر و کاربرد بالاتر در معاملات توجه کنید.
انتخاب ژورنال معاملاتی چه تاثیری در بهکارگیری استراتژی معاملاتی در بورس دارد؟
ارزیابی اطلاعات سابق معاملات به پوشش نقاط ضعف معاملات و انتخاب مناسبترین استراتژی کمک میکند.