فارکس
داغ

مدیریت ریسک در فارکس

مدیریت ریسک در فارکس؛ برگ برنده معامله‌گران

مدیریت ریسک معاملاتی یکی از مهمترین موضوعات در بازار فارکس به شمار می‌رود. از یک سو، معامله‌گران می‌خواهند زیان‌های احتمالی را تا حد امکان کوچک نگه دارند. اما از سوی دیگر، آنها می‌خواهند تا آنجا که می‌توانند از هر معامله سود قابل توجهی کسب کنند. دلیل اینکه بسیاری از معامله‌گران فارکس سرمایه خود را از دست می‌دهند صرفا به دلیل بی‌تجربگی یا عدم آگاهی از بازار نیست؛ بلکه به دلیل مدیریت ضعیف ریسک است. برای تبدیل شدن به یک معامله‌گر موفق، مدیریت ریسک یک ضرورت می‌باشد. در این مطلب قصد داریم به بررسی مدیریت ریسک در فارکس بپردازیم.

word image 2296 1 - وبلاگ پارس ژورنال

نکات مهم درباره مدیریت ریسک در فارکس

بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی در دنیا است و در آن روزانه بیش از 5.1 تریلیون دلار معامله می‌شود! با این حجم از پول، بانک‌ها، موسسات مالی و معامله‌گران انفرادی این پتانسیل را دارند که هم سودهای هنگفت و هم ضررهای هنگفت داشته باشند. درست مثل بانک‌هایی که به افراد وام می‌دهند، برای اطمینان از بازگشت سرمایه خود مدیریت ریسک اعتباری انجام می‌دهند، معامله‌گران نیز باید چنین برخوردی با سرمایه‌گذاری‌های خود داشته باشند. در واقع منظور از ریسک در معاملات فارکس، خطر بالقوه برای ضرر است که ممکن است در هنگام معامله رخ دهد. در ادامه مطلب به شرح مهم‌ترین روش‌های مدیریت ریسک در فارکس می‌پردازیم.

از استاپلاس استفاده کنید

شاید از خود پرسیده باشید «آیا معامله‌گران ضرر هم می‌کنند؟» مطمئنا همینطور است. آنها در بسیاری از معاملات خود به طور منظم پول از دست می‌دهند. با این حال، هدف آنها این است که اطمینان حاصل کنند که در پایان جلسه معاملاتی، میزان سودشان بیشتر از مقدار ضررشان است. یکی از راه‌های محافظت در برابر ضررهای بزرگ، استفاده از استاپ‌لاس یا حد ضرر است.

استاپ‌لاس ابزاری است که به شما امکان می‌دهد از معاملات خود در برابر تحرکات غیرمنتظره بازار محافظت کنید. همچنین استاپ‌لاس به شما اجازه می‌دهد قیمت از پیش‌تعریف‌شده‌ای تعیین کنید که در آن معامله به طور خودکار بسته شود. بنابراین، اگر پوزیشنی باز می‌کنید به این امید که ارزش دارایی افزایش یابد ولی برعکس، کاهش پیدا می‌کند، زمانی که ارزش دارایی به مقدار استاپ‌لاس شما رسید، معامله بسته می‌شود تا از زیان بیشتر جلوگیری شود.

word image 2296 2 - وبلاگ پارس ژورنال

با این حال، توجه به این نکته مهم است که تضمینی برای اجرای دقیق استاپ‌لاس وجود ندارد. مواردی پیش می‌آیند که بازار رفتار نامنظمی دارد و شاهد شکاف قیمتی هستیم. اگر این اتفاق بیفتد، استاپ‌لاس در سطح از پیش‌تعیین‌شده اجرا نمی‌شود؛ بلکه دوباره که قیمت به این سطح رسید، فعال می‌شود. این پدیده لغزش یا اسلیپیج (slippage) نام دارد. یک قانون تجربی برای گذاشتن حد ضرر به این صورت است که آن را در سطحی تنظیم کنید که برای هر معامله بیش از 2 درصد از بالانس خود را از دست ندهید.

از گزینه حد سود (Take Profit) استفاده کنید

حد سود گزینه‌ای بسیار شبیه به استاپ‌لاس است، اما هدف معکوسی دارد. در حالی که استاپ‌لاس برای بستن خودکار معاملات برای جلوگیری از زیان بیشتر طراحی شده است، هدف از حد سود برای بسته شدن خودکار معاملات پس از رسیدن به یک سطح سود مشخص می‌باشد.

اگر از هر معامله انتظارات واضحی داشته باشید، نه تنها می‌توانید به حد سود برسید، بلکه خواهید دانست که سطح ریسک مناسب برای معامله چقدر است. بیشتر معامله‌گران حداقل نسبت پاداش به ریسک را 2:1 در نظر می‌گیرند. بدین ترتیب میزان سود دو برابر ریسکی است که می‌توانید در معامله بپذیرید. بنابراین، اگر حد سود خود را 40 پیپ بالاتر از قیمت ورودی قرار دهید، حد ضرر شما 20 پیپ زیر قیمت ورودی خواهد بود.

 

بیش از حد توان خود ریسک نکنید

یکی از قوانین اساسی مدیریت ریسک در فارکس این است که هرگز نباید بیش از حدی که می‌توانید، شاهد از دست رفتن پول‌تان باشید. علیرغم اساسی بودن این قانون، بسیار شاهد هستیم که افراد آن را زیر پا می‌گذارند؛ به ویژه کسانی که تازه وارد تجارت فارکس شده‌اند.

word image 2296 3 - وبلاگ پارس ژورنال

بازار فارکس بسیار غیرقابل پیش‌بینی است؛ بنابراین معامله‌گرانی که بیش از توان مالی خود ریسک می‌کنند، خودشان را در معرض آسیب‌های زیادی قرار می‌دهند. اگر تنها چند ضرر کوچک برای از بین بردن قسمت زیادی از بالانس شما کافی باشد، پس حتما در هر معامله متحمل ریسک زیادی می‌شوید.

فرآیند پوشش ریسک (یا هج hedge) سرمایه از دست رفته در فارکس دشوار است؛ چرا که باید درصد زیادی از بالانس خود را بازگردانید تا آنچه را که از دست داده‌اید، جبران کنید. تصور کنید که یک حساب با بالانس 5000 دلار دارید و 1000 دلار از دست می‌دهید. بدین ترتیب، شما 20 درصد ضرر کرده‌اید. اما برای پوشش این ضرر، باید 25 درصد از سرمایه باقی‌مانده در حساب خود (یعنی به اندازه 4000 دلار) سود کسب کنید.

به همین دلیل است که قبل از شروع معامله باید ریسک موجود در معاملات فارکس را محاسبه کنید. اگر شانس سود چندانی وجود ندارد، معامله را متوقف کنید. می‌توانید برای مدیریت ریسک خود از یک ماشین حساب معاملاتی فارکس استفاده کنید.

استفاده از اهرم معاملاتی را محدود کنید

نکته بعدی محدود کردن استفاده از اهرم یا لوریج است. اهرم معاملاتی به شما این فرصت را می‌دهد که سود حاصل از حساب معاملاتی خود را چند برابر کنید. اما این کار می‌تواند زیان شما را نیز به همین نسبت افزایش دهد؛ یعنی پتانسیل ریسک بالا خواهد رفت. به عنوان مثال، یک حساب با اهرم معاملاتی 1:30 به این معنی است که در حسابی با 1000 دلار، می‌توانید پوزیشنی به ارزش 30،000 دلار باز کنید.

بدین ترتیب اگر بازار به نفع شما حرکت کند، حتی اگر فقط 1000 دلار سرمایه‌گذاری کرده باشید، سود کامل آن معامله 30000 دلاری را برداشت خواهید کرد. ولی اگر بازار بر خلاف انتظار شما حرکت کند، شاهد ضرر هنگفتی خواهید بود.

بنابراین سطح قرار گرفتن شما در معرض ریسک فارکس با یک اهرم بالا، بیشتر است. اگر در بازار فارکس مبتدی هستید، یک رویکرد معقول برای مدیریت ریسک در فارکس، می‌تواند عدم استفاده از اهرم بالا باشد. تنها زمانی استفاده از اهرم معاملاتی را در نظر بگیرید که درک واضحی از ضررهای احتمالی دارید. بدین ترتیب، متحمل زیان عمده‌ای نخواهید شد و می‌توانید از قرار گرفتن در سمت اشتباه بازار جلوگیری کنید.

word image 2296 4 - وبلاگ پارس ژورنال

 

با ژورنال معاملاتی آنلاین ریسک فعالیت در فارکس را مدیریت کنید

در این مطلب به مهم‌ترین نکات برای مدیریت ریسک در فارکس اشاره کردیم. به طور خلاصه، می‌توان گفت که مدیریت ریسک در فارکس به شما کمک می‌کند تا نظم و انضباط خود را در حین معاملات حفظ کنید؛ چرا که داشتن انضباط معاملاتی برگ برنده هر معامله‌گر در این بازار بزرگ به شمار می‌رود.

پارس ژورنال سامانه آنلاین برای ثبت فعالیت‌های معامله‌گران بازار فارکس است. ما در پارس ژورنال با درک نیاز اساسی بازارهای مالی در ایران یعنی نبود ژورنال معاملاتی آنلاین و همچنین سامانه‌ای برای تشخیص مربی‌های بازارهای مالی، به شما کمک می‌کنیم تا از افراد سودجو پرهیز کرده و از کلاهبرداری‌های احتمالی جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا