بورس
داغ

ژورنال نویسی در بورس

سازماندهی معاملات با ژورنال نویسی در بورس

معامله‌گران حرفه‌ای بازارهای مالی از جمله بازار سهام، این معاملات را نوعی سبک زندگی می‌دانند که دارای عادت‌ها، نظم کاری ویژه، فرآیندها و استراتژی‌ها است. یکی از استراتژی‌های ضروری و موثر برای موفقیت در معاملات بازار سهام نیز نگارش ژورنال‌ معاملاتی می‌باشد. در این استراتژی شما می‌آموزید که در زمان خاصی از روز تمامی اطلاعات معاملات خود را در ژورنال ثبت کنید. بدین ترتیب می‌توانید نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و از آن‌ها درس بگیرید. اما ژورنال نویسی در بورس چگونه انجام می‌شود و چه مزایایی دارد؟ در این مطلب از پارس ژورنال به این پرسش ها پاسخ می‌دهیم.

 

journaling in the bourse 1 - وبلاگ پارس ژورنال

ژورنال نویسی در بورس چه اهمیتی دارد؟

آیا ده معامله آخر خود را با تمامی اطلاعات مربوط به آن به‌خاطر دارید؟ آیا به‌یاد می‌آورید که خرید کدام سهام برای شما سود کمتری داشته است؟ در کدام معاملات خود ضرر کرده‌اید؟ دلیل ورود شما به سودآورترین معامله شما چه بوده است؟ از کدام ابزارهای تحلیلی استفاده کرده‌اید؟ به کدام خبرها، نویسندگان خبر و خبرگزاری‌ها برای تحلیل فاندامنتال استناد کرده‌اید؟ بله! همه ما به ابزاری برای یادآوری این موارد نیاز داریم.

اما چرا؟ زیرا بسیاری از اشتباهات معاملاتی ما در بازار سهام، اشتباهاتی هستند که تکرار می‌شوند ولی ما باز هم این مورد را فراموش می‌کنیم. ژورنال نویسی راهکاری برای به‌خاطر سپردن اشتباهات و آموختن از آن‌ها برای کاهش ضرر است. هرچند این فقط یکی از مزایای ژورنال نویسی است.

 

ژورنال نویسی در بورس

 

برخی از مزایای دیگر ژورنال نویسی عبارتند از:

  • کاهش ریسک معاملات با بررسی نسبت دقیق ریسک به پاداش
  • شناخت استراتژی‌های معاملاتی که در آن‌ها تبحر بیشتری داریم
  • شناخت ابزارهای نموداری که در درک و تفسیر آن‌ها موفق بوده‌ایم
  • شناخت الگوهای نموداری که در شناسایی و استفاده از آن‌ها برای تحلیل موفق بوده‌ایم
  • شناخت شخصیت معاملاتی خود و ویژگی‌های رفتاری در انجام معاملات
  • درک نیاز به ارتقا برخی از مهارت‌های معامله‌گری در بازار سهام
  • شناخت بازارهای سهام که موفقیت بیشتری در آن‌ها داشته‌ایم
  • رفع نقاط ضعف در زمینه‌های مختلف

انتخاب قالب ژورنال؛ گام اول برای ژورنال نویسی در بورس

صدها مدل ژورنال معاملاتی با قالب‌های و اشکال مختلف وجود دارند که هر کدام ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند. با این حال آن‌چه همه معامله‌گران در آن اتفاق نظر دارند این است که ژورنال‌ها ابزارهایی کارآمد و سودمند برای معامله‌گری هستند. قدیمی‌ترین این ژورنال‌ها ژورنال‌های کاغذی هستند. این ژورنال‌ها می‌توانند به‌سادگی دفترچه‌ای باشند که سوابق معاملاتی خود را در آن‌ها یادداشت می‌کنید. برخی از افراد حتی نمودارها را نیز به‌طور دستی در این دفاتر رسم می‌کنند و یا پرینت تصور را در دفتر می‌چسبانند.

 

ژورنال نویسی در بورس

 

مدل دیگر این ژورنال‌ها صفحات گسترده اکسل و یا گوگل شیت هستند. مزیت این ژورنال‌ها در نظم بیشتر و حالت صفحه گسترده برای ثبت اطلاعات مختلف در ستون‌ها و ردیف‌های بسیار است. البته برای این کار باید کار با این نرم‌افزارها را بلد باشید. همچنین نمونه‌هایی از این ژورنال‌ها به‌طور آماده به‌فروش می‌رسند که قیمت برخی از آن‌ها گاهی حتی به 100 دلار می‌رسد!

آخرین گروه از این ژورنال‌ها ژورنال‌های معاملاتی تحت وب و نرم‌افزارها هستند که امکانات و مزایای به‌مراتب بیشتری نسبت به دیگر ژورنال‌ها دارند. پارس ژورنال نیز یکی از ژورنال‌های تحت وب است که برای ارائه بیشتری امکانات توسعه داده شده است.

وارد کردن اطلاعات؛ گام دوم برای ژورنال نویسی در بورس

هر معامله سهام دارای اطلاعات منحصربه‌فرد و متنوعی است. اما کدام یک از این اطلاعات را باید در زورنال ثبت کنیم؟ برای کدام موضوعات باید در زورنال خود سطر یا ستون ایجاد کنیم؟ این اطلاعات به دو گروه اطلاعات کمی و کیفی دسته‌بندی می‌شوند.

اطلاعات کمی معاملات در بازار سهام که باید در ژورنال ثبت شوند عبارتند از:

  • بازاری که معامله در آن انجام شده است
  • تاریخ معامله در بازار سهام
  • زمان ورود و خروج از معامله
  • قیمت ورودی و قیمت خروج از معامله
  • اندازه لات
  • جهت تجارت (شورت یا لانگ)
  • حد ضرر و حد سود
  • سود نهایی از معامله یا میزان ضرر

 

ژورنال نویسی در بورس

 

اطلاعات کیفی که می‌توانید در ژورنال معاملاتی ثبت کنید نیز شامل موارد مختلفی می‌شوند. برای مثال این‌که از کدام استراتژی استفاده کرده‌اید و آیا خود را در آن موفق می‌دانید؟ از کدام روش تحلیل استفاده کرده‌اید؟ دلایل ورود شما به معامله چه بوده است و موارد دیگر.

نحوه بررسی ژورنال بورس؛ گام پایانی

بعد از نگارش ژورنال نوبت به استفاده از آن می‌رسد که تکنیک‌ها و قواعدی دارد. برای مثال شما باید تلاش کنید تا هر اقدام، رفتار معاملاتی و روشی که باعث می‌شود شما ضرر کنید را شناسایی کنید. سپس مطمئن شوید که دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید. روش دیگر شناسایی نقاط قوت و ابزارهای کاربردی است.

برای مثال می‌توانید معاملات موفق خود را در یک گروه قرار دهید و نقاط مشترک آن‌ها را پیدا کنید. برای مثال ممکن است بتوانید بهترین تنظیمات برای سفارش در این معاملات را کشف کنید و یا متوجه شوید که این یا آن استراتژی برای شما سود بیشتری داشته است.

 

یکی دیگر از روش‌های بررسی ژورنال بازار سهام این است که معاملات موفق را بر اساس برخی از ویژگی‌های دیگر گروه‌بندی کنید. برای مثال می‌توانید یک بازه زمانی مناسب به‌عنوان بهترین ساعات معامله در بازار سهام برای خود در نظر بگیرید؛ روزهای هفته که در آن‌ها بیشترین سود را داشته‌اید مشخص کنید و همچنین دریابید که معاملات سهام کدام بخش‌های صنعت برای شما سودآوری بیشتری داشته است.

 

موفقیت خود را در بازار بورس با پارس ژورنال تضمین کنید

تفاوتی ندارد که در بازار بورس تهران مشغول معامله هستید و یا از طریق برخی از کارگزاری‌های معتبر توانسته باشید وارد بازارهای بورس جهانی شوید، در هر صورت ژورنال نویسی، راهکاری موثر برای به‌حداکثر رساندن سود خالص شما از معامه‌گری در بازار سهام است.

برای این منظور، پارس ژورنال یکی از بهترین پلتفرم‌ها با قابلیت رقابت با پلتفرم‌های خارجی ژورنال معاملاتی است. شما در پارس ژورنال می‌توانید در صفحات گسترده تمامی اطلاعات معاملات خود را ثبت کنید و سپس آن‌ها را بر اساس ویژگی‌های مورد نظر خود دسته‌بندی و بررسی کنید. امکان ایجاد یادداشت‌ها برای ثبت هرگونه اطلاعات اضافی، امکان ایجاد هشدارها و امکان دریافت مشاوره از منتورهای بازار سهام نیز از دیگر مزایای پارس ژورنال هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا