یکی از مهمترین ابزارهای بازار فارکس اندیکاتورهای معاملاتی فارکس هستند. این ابزارهای پرکاربرد به معاملهگران این امکان را میدهند تا بهترین زمان را برای خرید یا فروش شناسایی کنند و تحلیل درست و دقیقی از شرایط داشته باشند. تریدر باید با توجه به رفتار و استراتژی خود از بهترین اندیکاتور ممکن استفاده کند. انتخاب اندیکاتور معاملاتی فارکس به معاملهگر اجازه میدهد تا تغییرات سریع بازار فارکس را شناسایی و نهایت استفاده را از هر شرایط ببرد. این دادهها برای پیشبینی قیمت آینده و انجام معاملات کوتاهمدت و بلندمدت کاربرد دارند. در این مطلب با اندیکاتورهای معاملاتی فارکس و ویژگیهای آنها آشنا میشویم.
اندیکاتور معاملاتی فارکس چیست
اندیکاتور معاملاتی فارکس یک الگوریتم مبتنی بر روندهای آماری است که با توجه به تجزیه و تحلیلهای ریاضی به دست میآید. شما میتوانید با استفاده از این قابلیت مقدار قیمت را برای یک دوره خاص محاسبه کنید تا اطلاعات بسیار ارزشمندی درباره شرایط کنونی و آینده بازار داشته باشید. با استفاده از دادههای اندیکاتور معاملاتی فارکس پیشبینی قیمتهای آتی تا حد زیادی ممکن است و شانس کسب سود را افزایش میدهد. به طور کلی هر معاملهگر برای بررسی دادههای بازار به یک اندیکاتور معاملاتی فارکس مناسب نیاز دارد.
انواع اندیکاتورهای معاملاتی فارکس
بازار فارکس اندیکاتورهای معاملاتی گوناگون دارد که با استفاده از آنها میتوانید تصمیمگیری بهتری داشته باشید. در حال حاضر اندیکاتورهای معاملاتی فارکس بسیار زیادی در این بازار معاملاتی وجود دارد و هر روز بر تنوع آنها افزوده میشود. اندیکاتورهای معاملاتی فارکس را میتوان به چهار دسته کلی تقسیم کرد:
- اندیکاتورهای معاملاتی روند: میانگین شاخصهای جهتدار، میانگینهای متحرک، پارابولیک
- اندیکاتورهای معاملاتی حرکت: اندیکاتور شاخص مقاومت نسبی، میانگین متحرک واگرایی همگرایی
- اندیکاتورهای معاملاتی نوسان: اندیکاتور باندهای بولینگر، اندیکاتور میانگین محدوده واقعی
- اندیکاتورهای معاملاتی حجم: خط توزیع انباشت، جریان پول چایکین، حجم تعادلی
هر تریدر با توجه به ویژگیهای رفتاری و معاملاتی خود باید بهترین اندیکاتورها را شناسایی و آنها را به کار ببرد. به طور کلی کسب اطلاعات بیشتر درباره این ابزار مهم نقش قابل توجهی در موفقیت دارد و با کسب تجربه و مطالعه میتوان به آن دست پیدا کرد. در ادامه با مهمترین اندیکاتورهای معاملاتی فارکس آشنا خواهیم شد.
اندیکاتور شاخص میانگین جهتدار
اندیکاتور شاخص میانگین جهتدار (ADX) میتواند قدرت یک روند را به بهترین شکل ممکن نشان دهد. این اندیکاتور از سه خط با نامهای DI، +DI- و ADX تشکیل میشود که در بازه صفر تا صد نوسان میکنند. در صورتی که خط –DI بالاتر از خط +DI قرار گیرد روند نزولی و در حال معکوس روند صعودی را داریم. شما میتوانید با عبود خط ADX از سطح 25 با اطمینان بگویید که بازار قدرت کافی را دارد و معاملهگر میتواند در جهت روند بازار اقدامات مدنظر را انجام دهد. در صورتی که خط ADX به پایینتر از سطح 20 سقوط کند نیز روند ضعیف است و باید از انجام معامله پرهیز کرد.
اندیکاتور شاخص مقاومت نسبی
در اندیکاتور شاخص مقاومت نسبی (RSI) معاملهگر میتواند میزان اشباع فروش یا خرید را تشخیص دهد. این اندیکاتور بازه صفر تا صد دارد و سطح 30 و 70 نمودار به ترتیب سطح اشباع فروش و اشباع خرید هستند. در صورتی که اندیکاتور به سطح کمتر از 30 وارد شود شاهد فروش بالا در بازار هستیم و احتمال صعود دوباره قیمت وجود دارد. همچنین در شرایطی که اندیکاتور وارد سطح 70 به بالا شود خرید افراطی را داریم و باید منتظر کاهش قیمتها باشیم.
اندیکاتور باندهای بولینگر
در اندیکاتور باندهای بولینگر با توجه وضعیت نوسان به ما اطلاعات کافی درباره شرایط اشباع خرید و فروش میدهد. بر این اساس هنگامی که قیمتها نزدیک به خط انحراف بالایی باشد شاهد اشباع خرید هستیم و با رسیدن قیمت به خط انحراف پایینی اشباع در فروش رخ داده است. شما میتوانید با توجه به اندیکاتور باندهای بولینگر بهترین زمان برای خرید یا فروش را تعیین کنید تا سود بیشتری داشته باشید. توجه داشته باشید که با رسیدن خط قیمت به فاصله خط پایینی و میانی این اندیکاتور شرایط بازار نزولی است.
اندیکاتور حجم تعادلی
اندیکاتور حجم تعادلی (OBV) با استفاده از جریان تغییرات حجم معاملات به معاملهگر امکان پیشبینی روند حرکت قیمت در آینده را میدهد. به این ترتیب میتوان از آن به عنوان یک ابزار قدرتمند برای برآورد تغییرات قیمت استفاده کرد و یک معامله مطمئن و سودآور را داشت. به طور کلی افزایش حجم معاملات نشانگر شروع روند صعودی هستند که پس از آن افزایش قیمت رخ میدهد. به این ترتیب باید منتظر کاهش حجم فروش و قیمت بود تا زمان مناسب برای خرید فرا برسد.
ضرورت استفاده از چند اندیکاتور
به طور کلی اندیکاتورهای معاملاتی فارکس اطلاعات خاص و مشخص را در اختیار معاملهگر قرار میدهند، اما برای داشتن بهترین براورد از وضعیت و تصمیمگیری دقیق باید مجموعهای از این دادهها را در اختیار داشته باشید. تریدرهای حرفهای این دادهها را با استفاده ترکیبی از اندیکاتورهای معاملاتی فارکس کسب میکنند. مزایای استفاده ترکیبی از اندیکاتورهای معاملاتی فارکس عبارتند از:
- اطمینان از سیگنال: با استفاده ترکیبی از چند اندیکاتور میتوان تصمیمگیری را با دقت بالاتر انجام داد و در صورتی که نتایج آنها با یکدیگر تضاد نداشته باشد معامله را نهایی کرد
- تکمیل دادهها: شما میتوانید با ترکیب دادههای اندیکاتورها یک مجموعه از دادههای مفید را گردآوری کنید که برای تصمیمگیری بهتر به کار میروند
- مدیریت ریسک: ترکیب اندیکاتورها از ریسک معاملات میکاهد و داشتن تصمیمگیری منطقی را ممکن میسازد. شما با این کار یک استراتژی موفق و بدون خطا را در پیش خواهید گرفت
پارس ژورنال؛ بهترین دفترچه معاملاتی برای کاستن از ریسک و افزایش سود
اندیکاتور معاملاتی فارکس یک ابزار ضروری برای فعالیت در بازار فارکس است. این ابزارهای کاربردی برای تمامی معاملهگران، چه تازهکار و چه باتجربه، ضروری هستند و برای انجام معاملات مطمئن و سودآور به آنها نیاز دارید. شما باید با استفاده ترکیبی از اندیکاتورهای معاملاتی فارکس یک شناخت عمیق از وضعیت بازار و آینده آن خواهید داشت تا همیشه خرید را در کف قیمت و فروش را در سقف قیمت انجام دهید. به طور کلی استفاده هوشمندانه از اندیکاتورهای فارکس زمان دقیق ورود و خروج را به شما ارائه میدهد و موفقیت شما را تضمین خواهد کرد.
پارس ژورنال بهترین دفترچه معاملاتی ایرانی به شمار میرود که برای دستیابی به موفقیت در بازارهای معاملاتی گوناگون به آن نیاز دارید. این ابزار کاربردی و ارزشمند نقاط قوت و ضعف شما را برای کاهش ریسک معاملات بعدی نشان میدهد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به بخشهای مختلف وبسایت ما مراجعه کنید.