فارکس

فارکس مارجین

افزایش چشمگیر سرمایه در مدت کوتاه با استفاده از فارکس مارجین

ورود به بازار معاملات فارکس نیازمند آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات گوناگون است. به عبارت دیگر شما برای موفقیت در این بازار باید با تمامی جوانب آشنایی داشته باشید تا بیشترین بهره را از امکانات موجود ببرید. در این بین شناخت فارکس مارجین برای انجام هرچه بهتر معاملات بسیار مهم است. این ابزار مهم نقش پررنگی در افزایش بازده معاملات دارد و تاثیر مستقیم بر نتیجه معاملات تریدرها می‌گذارد. معاملات مارجین یا اهرمی به شما این امکان را می‌دهند تا با سرمایه کمتر به فعالیت خود در بازار ادامه دهید. در این مطلب با فارکس مارجین، ویژگی‌های آن و چگونگی استفاده از این قابلیت آشنا می‌شویم.

word image 2181 1 - وبلاگ پارس ژورنال

فارکس مارجین چیست

به طور کلی مارجین به پول یا سرمایه‌ای گفته می‌شود که به عنوان وثیقه نزد بروکر باقی می‌ماند. هدف از این کار اطمینان از حبران ریسک تریدر و معامله‌گر در صورت ایجاد ضررهای مالی است. میزان مارجین تاثیر مستقیم بر میزان اهرم می‌گذارد، به عبارت دیگر این امکان را می‌دهد تا با سرمایه اولیه کم بتوان سرمایه‌گذاری و معاملات بیشتری را انجام داد. در بازار معاملات فارکس نیز این قابلیت گنجانده شده است تا معامله‌گران بتوانند به راحتی فعالیت خود را انجام دهند.

با استفاده از فارکس مارجین می‌توان سود خود را چند برابر کرد، اما در صورت بی‌احتیاطی میزان ضررها نیز بسیار سنگین و بیشتر خواهد بود. سطح حاشیه یا وثیقه معامله‌گر فارکس نزد کارگزار باقی می‌ماند (درصدی از پوزیشن معاملاتی) تا امکان باز کردن پوزیشن معامله را بدهد. توجه داشته باشید که مارجین تا زمانی که معامله باز باشد نزد بروکر خواهد بود و پس از بسته شدن معامله آزاد خواهد شد. هر کارگزاری یا بروکر میزان مارجین متفاوتی را ارائه می‌دهد تا معامله‌گران بتوانند برای افزایش بازده معاملات خود از آن استفاده کنند. به طور کلی برای موفقیت در بازار باید با ساختار و ساز و کار مارجین آشنایی کامل را داشته باشید.

word image 2181 2 - وبلاگ پارس ژورنال

آشنایی با اصطلاحات گوناگون فارکس مارجین

مارجین یکی از قابلیت‌های مهم در بازارهای معاملاتی از جمله فارکس است که خود دارای مفاهیم جداگانه و ویژه است. شما با شناخت معاملات مارجین و استفاده درست از آن می‌توانید سودهای کلان کسب کنید و در مدت کوتاه‌تر به اهداف درآمدی خود برسید.

برخی از مهمترین اصطلاحات فارکس مارجین عبارتند از:

  • درخواست مارجین (Call Margin): هنگامی که دارایی معامله‌گر از مارجین موردنیاز بروکر کمتر باشد این پیغام نمایش داده می‌شود. در این حالت باید تریدر پول بیشتری به بروکر بپردازد تا سطح مارجین او افزایش یابد
  • آزاد کردن مارجین (Free Margin): فری مارجین به مقداری از ارزش پول حساب معاملاتی می‌گویند که هنوز درگیر معامله نشده است. این مقدار از پول تریدر در گروه معاملات اهرم‌دار و نزد بروکر نیست و از این بابت آزاد به شمار می‌رود
  • سطح مارجین (Margin Level): این نرخ نسبت اکوئیتی و مارجین مصرفی است که به صورت درصد نمایش داده می‌شود. این رقم درصدی از سرمایه موجود در حساب معاملاتی تریدر است که می‌توان از آن برای ورود به موقعیت معاملاتی جدید استفاده کرد
  • مارجین موردنیاز (Required Margin): مارجین موردنیاز به مبلغی می‌گویند که پیش از باز شدن پوزیشن معاملاتی جدید به عنوان وثیقه نزد بروکر می‌ماند. شما می‌توانید میزان مارجین موردنیاز را با کسر ارزش وثیقه از ارزش وام اعطایی محاسبه کنید
  • مارجین استفاده شده (Used Margin): به مقدار مارجین مصرفی برای انجام هر پوزیشن معاملاتی گفته می‌شود که به عنوان وثیقه یا همان مارجین در گرو بروکر باقی می‌ماند

 

word image 2181 3 - وبلاگ پارس ژورنال

فارکس مارجین چگونه محاسبه می‌شود

به طور کلی برای محاسبه فارکس مارجین باید حجم معامله را در درصد مارجین ضرب کنید تا رقم آن به دست آید. برای درک بهتر فارکس مارجین فرض کنید قصد انجام یک معامله به ارزش 1,000 دلار را داشته باشید اما موجود حساب شما کمتر باشد. در این حالت می‌توانید با استفاده از ضریب اهرمی 10 از بروکر بخواهید به شما 1,000 دلار سرمایه دهد، به شرطی که 100 دلار آن را به عنوان مارجین نزد او قرار دهید. به این ترتیب 900 به شما قرض می‌دهد که شانس کسب سودهای بیشتر را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

به عبارت دیگر مارجین مانند ودیعه سپرده شده با بانک‌ها برای دریافت وام است. بروکرها مارجین را تا زمان پایان معامله (بازپرداخت وام) نزد خود نگاه می‌دارد و در پایان می‌توانید آن را آزاد کنید. بروکرها علاوه بر ضریب اهرمی می‌توانند مارجین را به صورت شرط نیز تعیین کنند. در این حالت می‌توان بدون استفاده از ضرایب و با سرمایه بسیار کمتر از حجم معامله آن را انجام داد. برای مثال اگر قصد انجام یک معامله 100,000 دلاری را داشته باشید و بروکر شرط 2 درصد را تعیین کند، باید رقم 2,000 دلار را به عنوان مارجین شارژ کنید تا این سرمایه در اختیار شما قرار گیرد.

به طور کلی شناخت مارجین و چگونگی محاسبه آن برای پیشگیری از ضررهای سنگین و تضمین سود اهمیت بسیار زیادی دارد. شما باید پس از اطمینان درباره موفقیت هر معامله و بدون پذیرش پیشنهادهای پر ریسک از طرف بروکر شانس پیروزی و کسب سودهای سرشار را تا جای ممکن افزایش دهید. در این حالت می‌توان فارکس مارجین را در راستای رشد سریع سرمایه به کار برد.

 

مزایا و معایب فارکس مارجین

فارکس مارجین مزایا و معایب گوناگون دارد و استفاده از آن با توجه به توانایی‌های تریدر می‌تواند سودهای کلان یا ضررهای سنگین را در پی داشته باشد. به طور کلی معامله‌گر باید سطح ریسک معامله را به خوبی بشناسد تا سرمایه بروکر به بهترین شکل ممکن و بدون ایجاد ضرر مورد استفاده قرار گیرد.

مهمترین مزایای استفاده از فارکس مارجین عبارتند از:

  • سود کسب شده با فارکس مارجین در مقایسه به معاملات استاندارد بیشتر است
  • ارزش حساب با سرعت بیشتری رشد می‌کند
  • انجام معاملات گوناگون را تسهیل می‌کند
  • سرمایه اولیه موردنیاز برای ترید را کاهش می‌دهد
  • امکان انجام معاملات بیشتر و گسترده‌تر را به تریدر می‌دهد

برخی از مهمترین معایب فارکس مارجین عبارتند از:

  • در صورت بی‌احتیاطی ضررهای معاملات سنگین خواهد بود
  • استرس و فشار روانی زیادی را بر معامله‌گر وارد می‌کند
  • در برخی معاملات نیاز بیشتری به مارجین پیدا می‌کنید و باید سرمایه خود را افزایش دهید
  • گاهی برای آزاد کردن وثیقه مجبور به فروش سرمایه‌های دیگر می‌شوید

 

word image 2181 4 - وبلاگ پارس ژورنال

پارس ژورنال؛ بهترین پلتفرم ایرانی برای انجام هوشمندانه معاملات در بازارهای مالی

در بازار رقابتی فارکس باید از تمامی ابزارهای موجود برای کسب سود استفاده کرد. فارکس مارجین نیز به عنوان ابزاری بسیار مفید و قدرتمند شناخته می‌شود که شرایط را برای چند برابر کردن سود فراهم می‌کند و به تریدر این امکان را می‌دهد تا با سرمایه محدود معاملات بسیار بزرگ را انجام دهد. از سوی دیگر پارس ژورنال به عنوان یک پلتفرم برتر شانس موفقیت شما در بازارهای معاملات گوناگون را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره به بخش‌های مختلف وبسایت ما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا